Estimulació cerebral no invasiva; l’hora de la clínica.

Estimulació cerebral no invasiva; l’hora de la clínica.

Contact Communication
Institut Guttmann Communication Department:
Phone 934 977 700 ext. 2280/3280
Jornades Tècniques - Estimulació cerebral no invasiva; l’hora de la clínica.

Dimecres 26 d’octubre tindrà lloc la XXXIV edició de les Jornades Tècniques de l’Institut Guttmann, enguany en format presencial i online, sota el títol Estimulació cerebral no invasiva; l’hora de la clínica.

Els avenços en neurociència ens donen l’oportunitat d’entendre millor la complexitat del sistema nerviós i les fantàstiques estratègies que permeten al nostre cervell gestionar la nostra interacció amb tot allò que ens envolta.

Lluny d’un puzle de peces úniques i no reemplaçables, les funcions motores i cognitives són conseqüència de la forma en què s’activen diferents xarxes neuronals, força complexes i que moltes vegades comparteixen, fins i tot, un nombre important d’elements. Entendre el funcionament dels més de 80.000 milions de neurones amb amb el seu elevat nombre de trilions de connexions sinàptiques serà un repte al qual dedicarem els pròxims anys de la nostra vida científica i és un objectiu que encara roman llunyà.

Tanmateix, els avenços en coneixement i en tecnologies ens han permès entendre millor les causes d’algunes malalties neurològiques i psiquiàtriques, la fisiopatologia que explica el perquè dels símptomes i, sobretot, ens obre la porta a noves estratègies terapèutiques orientades a tractaments personalitzats i selectius que aporten solucions on les estratègies farmacològiques no permeten resoldre els nostres problemes de salut.

En aquesta Jornada compartirem amb vosaltres els resultats de la nostra experiència al llarg dels darrers anys impulsant un programa de neuromodulació translacional, amb els reptes i les solucions que hem trobat i els desafiaments que encara ens queden per afrontar. El programa de les Jornades Tècniques inclou un seguit de conferències amb grans experts sobre el tema i la participació en quatre workshops en format presencial per la tarda.

Consulta el programa i inscriu-te en aquest enllaç.