Institut Guttmann

Госпиталь Нейрореабилитации

+34 93 497 77 00

Seqüeles post Covid-19

Seqüeles post Covid-19

Programa de Rehabilitació post Covid-19 per a pacients amb seqüeles neurològiques complexes

Hi ha un elevat nombre de pacients que després de superar la fase aguda del covid-19 presenten complicacions associades a haver patit el coronavirus. Les seqüeles que deixa la Covid-19 no només són evidents a simple vista i no només afecten la part física, sinó que s’ha vist que amb relativa freqüència també afecten la memòria, la conducta, l'estat d'ànim i la capacitat per realitzar activitats de la vida diària.

L’Institut Guttmann inicialment va posar en marxa un Programa de Neurorehabilitació de seqüeles post Covid amb l’objectiu de detectar precoçment i tractar aquestes seqüeles a totes les persones que havien passat la patologia independentment del grau d’afectació. Ara, un any després, aprofitem aquesta experiència en el tractament de les seqüeles del pacient post-covid juntament amb l’abordatge del pacient neurològic que ens caracteritza, i oferim un programa específicament dirigit a pacients amb afectació post-covid que presenten seqüeles neurològiques complexes.

 

 

A qui va dirigit el programa de neurorehabilitació per als pacients amb seqüeles post Covid-19?

A pacients que ja han superat la fase aguda de la Covid-19 però que encara requereixen d’hospitalització  i que presentin seqüeles neurològiques complexes i presentin afectació a les 3 esferes (motriu/neurològica, respiratòria i cognitiva/conductual)  derivada de la malaltia  i necessitin d’una intervenció especialitzada, intensiva i holística. Els pacients hauran de venir derivats des de l’atenció primària o bé del metge especialista.

 

En què consisteix el programa?

La intervenció inclou una primera valoració a través d’un Screening Neuropsicològic – a través de la plataforma neurotest.guttmann.com que s’enviarà al pacient i que haurà d’emplenar prèviament.

Posteriorment, en una visita presencial amb del metge neurorrehabilitador, es valoraran les repercussions funcionals, la pèrdua de mobilitat, altres capacitats funcionals i respiratòries i relaciones amb activitats de la vida diària. També una visita amb el neuropsicòleg que valorarà la memòria, la orientació, la capacitat atencional, el llenguatge i les funcions executives.

El programa alterna la medicina presencial i telemàtica, i ofereix un tractament personalitzat per part d’un equip transdisciplinari integrat per metges neurorehabilitadors, fisioterapeutes, terapeutes ocupacionals i educadors físics, neuropsicòlegs i l'accés a la plataforma de telerehabilitació cognitiva Guttmann, NeuroPersonalTrainer®.

 

 

 

 

пятница, 16 апреля, 2021 - 18:13