Institut Guttmann

Госпиталь Нейрореабилитации

+34 93 497 77 00

L'esport, un aliat del procés rehabilitador a l'Institut Guttmann

esport adaptat com a part del procès rehabilitador
понедельник, 21 марта, 2016

A l'Institut Guttmann, la pràctica esportiva està plenament integrada en el procés rehabilitador de les persones amb discapacitat. L'esport adaptat s'ha convertit en un potent aliat terapèutic per millorar la seva salut, el seu grau d'autonomia funcional, l'autoestima i la capacitat de relació; circumstàncies que afavoreixen una millor integració social. Per això, regularment s'organitzen sortides esportives al medi natural perquè les persones (adults, joves i nens) amb discapacitat entrin en contacte amb diferents esports i els practiquin en un entorn diferent a l'habitual i a l'aire lliure, contribuint al seu estat anímic i de salut.

Es tracta d'activitats inclusives que podran compartir amb persones sense discapacitat (familiars, amics...) i per tant faciliten la continuïtat de la pràctica en el futur. Entre d'altres, les activitats que promovem són l'esquí, la vela, el ciclisme, el submarinisme, el caiac...

Una d'aquestes activitats, va tenir lloc fa uns dies al Parc Natural de Montserrat, en què tres nens de rehabilitació infantil van fer un recorregut de 10km fins al cim de Sant Jeroni. En aquesta sortida, van participar dos nens de rehabilitació infantil amb les seves famílies. Els nens anaven en cadires Jölettes, propulsades pels seus familiars,voluntaris de l'associació Rodamunt i l'Àlex Castan, mestre d'educació física de Guttmann. 

Accedeix al vídeo!