Institut Guttmann

Neurorehabilitation hospital

+34 93 497 77 00

L’Institut Guttmann presenta un Portal per a l’Educació Física Inclusiva

Tuesday, 11 July, 2017

L’Institut Guttmann presenta el seu nou portal web Dofins de Colors per a la promoció de l’educació física inclusiva per a tots els infants a l’escola orinaria i als centres esportius i de lleure. 

Dofins de Colors és una iniciativa que s’emmarca dins de l’activitat social de l’Institut Guttmann i el seu compromís amb la promoció de l’equiparació i la igualtat d’oportunitats per a totes les persones amb discapacitat. Dirigida a famílies, professionals de l’educació i monitors de centres esportius, té l’objectiu principal d’afavorir la inclusió i socialització dels nens i nenes amb discapacitat a través de la pedagogia cooperativa en l’àmbit de l’educació física i l’esport.

El projecte, de moment, es presenta en dos projectes educatius – Activitats Aquàtiques i Jocs Motrius – cadascun d’ells amb propostes d’activitats inclusives per a que els nens i nenes amb diferents capacitats funcionals, creixin, es diverteixin junts, i s’ajudin mútuament.

Els participants, principalment professionals de l’educació i de l’activitat física o monitors de lleure, podran plantejar nous jocs amb un disseny en el qual tots els nens i nenes, independentment de les seves capacitats funcionals, puguin participar. Mitjançant el formulari “Proposta d’Activitat” les activitats proposades s’enviaran per a la seva avaluació per part dels professionals de l’Institut Guttmann. Un cop revisades i contrastades amb l’autor o els autors, totes les activitats que compleixin amb els criteris d’inclusió, cooperació i sensibilització, seran incloses en aquest portal web, per a la seva aplicació en qualsevol altre context educatiu, esportiu o d’oci. Un dels objectius de Dofins de Colors és, gràcies a la col·laboració de molta gent, oferir un extens catàleg de propostes de jocs i activitats educatives per a la inclusió.

Cada activitat proposada, incloent petites variants i imaginació per part dels professionals, es podrà ambientar d’acord al projecte anual educatiu de l’escola, per incorporar els jocs d’educació física inclusiva al projecte acadèmic si s’escau, en els casos d’aplicació a l’escola ordinària.  

L’Institut Guttmann, com a centre expert, proposa també activitats pròpies que poden servir d’exemple i per experimentar aquest tipus d’aprenentatge amb els nens i nenes, i ofereix també al portal Dofins de Colors una sèrie de consells i recomanacions per fer-ho amb seguretat i tenint en compte les necessitats especials dels infants amb discapacitat.