Institut Guttmann

Neurorehabilitation hospital

+34 93 497 77 00

La Convenció dels Drets de les Persones amb Discapacitat a l’Àgora Guttmann Barcelona

Tuesday, 19 March, 2019

El dijous 14 de març va tenir lloc segona activitat de l’Àgora Guttmann Barcelona en que el ponent Sr. Josep M. Solé, director de Support Comarques Gironines i president del Consell Social i de Participació de l’Institut Guttmann, va parlar de la Convenció dels Drets de les Persones amb Discapacitat de les Nacions Unides. Davant d’una sala d’actes plena, Solé va presentar aquest instrument internacional jurídicament vinculant en l'àmbit dels drets humans aprovat al 2006 a Nova York i al llarg de la xerrada va anar revistant conceptes com autonomia personal, igualtat, vida independent, etc.

L'èmfasi de la presentació va centrar-se en conèixer i reconèixer el marc jurídic dels drets humans per poder reclamar. També va explicar que tot i que la diversitat funcional sovint no es pot modificar, sí que,en canvi, s’hi pot intervenir en la discapacitat. Per tant s’ha de treballar en aquesta línia per arribar a la igualtat d'oportunitats. Pel que fa al dret a la vida independent i a ser inclòs dins la comunitat, va declarar que “la discapacitat no ha de limitar on es vol viure” i finalment va dir que s’ha de seguir avançant però sempre amb la màxima de “res per nosaltres sense nosaltres”, és a dir, sempre tenint en compte el dret de decisió de la pròpia persona i òbviament, escoltant sempre les veus i opinions de les persones amb discapacitat. 

L’Àgora Guttmann Barcelona és un cicle de debats, xerrades, conferències, obertes a tothom,  amb l'objectiu de presentar, difondre, i provocar el debat d’idees entorn els temes que formen part del compromís social de la organització.

Image gallery