Institut Guttmann

مستشفى متخصص في التأهيل العصبي

+34 93 497 77 00

L’Institut Guttmann i l’Escola Garbí Pere Vergés organitzen la “1a jornada Robòtica i Tecnologia”

الخميس, 1 يونيو, 2017

L’Institut Guttmann ha publicat ja el número 93 de la revista Sobre Ruedas, sobre neurorrehabilitació i vida amb diversitat funcional, i que en aquesta edició centra els seus articles principals en la neurociència i la neuroètica. El tema, que va ser el protagonista de les darreres Jornades Tècniques de l’Institut Guttmann, al 2016, planteja l’autonomia personal com un dret, i la complexitat de com preservar-lo en persones amb afectacions cognitives i conductuals. Bioètica, apoderament i vida independent són alguns dels temes analitzats.

A l’entrevista, Molly Crockett, de la Universitat d’Oxford, aborda la moralitat i la pressa de decisions, en base a l’estudi que ella i el seu equip realitzen a laboratori a la Universitat.

En aquest número, a més, l’arquitecta Berta Brusilovsky tracta també el tema de l’accessibilitat cognitiva, entesa com el disseny d’entorns i edificis comprensibles i fàcils d’utilitzar, i com una condició bàsica per a la inclusió social, i el Dr. Medina, cap de Rehabilitació Funcional de l’Institut Guttmann presenta la evolució en l’anàlisis del moviment, una tècnica útil per valorar l’estat funcional.

Pots accedir a la revista en versió digital en aquest enllaç. No t’ho perdis!