Institut Guttmann

مستشفى متخصص في التأهيل العصبي

+34 93 497 77 00

La Marató 2016 premia tres projectes de recerca de l'Institut Guttmann

الاثنين, 30 أكتوبر, 2017

Amb els fons recaptats en l’edició 2016 de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, la Fundació ha premiat 37 projectes de recerca que aportaran avenços tangibles en la prevenció, el tractament i la rehabilitació de les discapacitats motores, sensitives o cognitives que provoquen l’ictus i les lesions traumàtiques a la medul·la i al cervell.  L’Institut Guttmann rebrà finançament per desenvolupar  tres projectes d’investigació en dany cerebral adquirit i lesió medul·lar.

Els investigadors dels projectes premiats, 17 d’unitaris i 20 de coordinats entre dos o més centres de recerca de primera línia, dedicaran els pròxims anys a avançar en la recerca d'aquestes malalties. Una intensa activitat científica que aportarà beneficis en la qualitat i l’esperança de vida de les persones afectades. Van recollir els guardons en un acte celebrat a l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears, conduït pels periodistes Helena Garcia Melero i Ramon Pellicer, presentadors de La Marató 2016.

L’Institut Universitari Guttmann va estar representat pel Dr. Josep M Tormos, líder d’un projecte de recerca en estimulació transcranial per a la rehabilitació cognitiva dels pacients amb lesió cerebral d’origen traumàtic; el Dr. Jesús Benito, investigador en el projecte coordinat que estudia la recuperació del braç i la mà en pacients amb lesió medul·lar amb la utilització d’un exoesquelet robòtic; i el Dr. Alberto García, investigador en els efectes de teràpies combinades d’exercici, mindfulness i estimulació cognitiva per a la recuperació de l’ictus.

En aquest enllaç es poden conèixer tots els projectes finançats.

 

Galería de imágenes